Ugrás a tartalomra

2024-04-19 10:00 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-04-19 10:45 Kamaraterem

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Gáll Viktória Emese

2024-04-19 19:00 Nagyterem

Budapesti bemutató - NOMÁDOK

Székesfehérvári Balett Színház

EVERYNESS

EVERYNESS

Company Wang Ramirez

Nagyterem / 2019. február 25. 19:00

Műfajkortárs

Felvonások száma1

Időtartam70

EVERYNESS: egyfajta neologizmus, ami az univerzum hangulatát idézi fel. Öt táncos, egy hatodik, titokzatos személy, valamint egy fehér és szinte átlátszó gömb igazán meglepő hatásokat kelt a színpadon. Különböző formákban a nemzet, a szülőföldhöz kötő kapcsolat és a magány is megjelenik a műben, és egy olyan, izgalmas utazásra visz minket, mely Wang és Ramirez alkotói fantáziájában öltött testet.

Az EVERYNESS újabb lépés a Company Wang Ramirez autentikus, a koreográfia révén alkotott univerzumának megteremtése felé. Új megközelítésben használja a szereplők testét, a mozgást és a díszleteket, teret engedve mindegyik táncosnak, hogy kellőképpen kifejezze magát.

A francia művész, Constance Guisset olyan, elvont művet alkotott, mely egyfajta elvont jelentéssel is bír. A hanghatás páratlan és egyedi, és ahogy a táncosok megérintik egymást, ez a hatás tovább fokozódik. A mű a teljességet legalább annyira bemutatja, mint a kimerültséget, ahogy végül szinte már minden eltűnik, és marad maga a színtiszta anyagiasság. Ez a szféra csupasz színpadot alkot, maximális tisztasággal és erőteljes geometriával.

 

Wang és Ramirez a koreográfiai elképzeléseiket kontrasztos vizuális hatást adó színpadon jeleníti meg Schallbauer zenéjének aláfestésével. A mozgásnak és a test súlyának is új értelmezést adnak. A felfüggesztés új értelmet nyer a darabban, önálló életet adva ezzel Guisset szobrának, mint amikor egy csillag megtelik könnyű vágyakkal.


Rendezés és koreográfia: Honji Wang & Sébastien Ramirez
Közreműködők: Joy Alpuerto Ritter, Salomon Baneck-Asaro, Alexis Fernandez Ferrera aka Maca, Thierno Thioune, Honji Wang
Eredeti zene: Schallbauer
Hangterv és hangosítás: Clément Aubry
Világítástervező: Cyril Mulon
Dramaturgia: Roberto Fratini
Díszletterv: Constance Guisset
Felfüggesztés: Kai Gaedtke
Stylist: Linda Ehrl
Világítás-asszisztens: Guillaume Giraudo
Előadó: Company Wang Ramirez, Clash66

KIM NKA Millenaris Eisberg